Paine Floare

de diana_k in Piine, 19 Noi 2012 | 9144 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina alba
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita si jumatate sare
  • 2 lingurite miere de albine
  • 250 ml lapte caldut
  • 100 ml apa calduta
  • 7 g drojdie uscata
  • cateva linguri de susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Floare:

 In cuva masinii de paine se pune faina cernuta in prealabil, intr-un colt sarea, iar in coltul opus restul ingredientelor.

 Se porneste masina pe programul de framantat. Se lasa aluatul la crescut in cuva s-au in alt vas, la loc cald si ferit de curenti de aer rece, acoperit cu un prosop curat.

 Se imparte in 6 bucati, din fiecare se modeleaza cate o bila. Una se aseaza in mijloc si restul in jurul ei, formand astfel o floare.
Se unge cu ou si se presara cu seminte de susan.

Se mai lasa la crescut inca 20-30 minute, apoi se coace la 200 grade C timp de 25 minute.
Imediat ce se scoate painea din cuptor se acopera cu un prosop ud.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Floare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

diana_k 1

20.11.2012, 12:40

va multumesc, ma bucur ca va place painica mea!

Mihaela11_jo 1

20.11.2012, 16:10

Delicioasa si aspectuoasa

Ligia Bxl 1

22.11.2012, 13:01

ca de magazin

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine floare